Sunday, April 6, 2008

Вени и "Tool"

С Вени сме на рожден ден, който е белязан от странното присъствие на 10-литрова туба от минерална вода, пълна с ракия. С помпичка!
С напредването на нощта Вени се "уморява" все повече и повече до състояние, в което никога не го бях виждал. Подпира леко главата си на кухненската маса и от време на време ругае гадните песни, които пускат по радиото. Това не му пречи да си припява обаче. Мрънка си под носа и апелира към анонимния тон-режисьор да пусне нещо на "Tool" - любима негова група, което така и не става. За да го ободри, една млада дама от гостите го повежда за ръка към стаята, където е ядрото на купона с обещанието, че ще пуснат въпросната група. След малко установявам, че Вени е изчезнал и правя кратка обиколка из апартамента, за да разбера, че тоалетната е единственото място, където може да бъде.
- Вени, вътре ли си? - питам аз.
Мълчание.
- Вени, вътре ли си? - питам пак.
Вместо отговор Вени пуска водата...
..................................................................................................
Малко по-късно го откривам отново, подпрял глава на масата, но някой му е подложил кухненски ръкохваки под челото, за да му е по-удобно. Следват нови опити да бъде накаран да стане, но без резултат. Тогава някой казва:
- Хайде, ставай! В другата стая са пуснали "Tool"!
A Вени отговаря категорично:
- Ако ще и татул да пуснат, пак няма да стана!!!

No comments: